IKBEN. =
MOOSJER
17 NOV 23 - 20.00
foto credits - Moosjer
DOORS - 19.30
CONCERT - 20.00
FEE - free *
Geboren tussen de loopgraven van de Westhoek en met een flinke portie mosterdgas in zijn neusgaten zag Lieven het levenslicht vijf minuten na middernacht in de op 1 na warmste zomers van de twintigste eeuw.

Op zijn achttiende nam hij voor de eerste keer een gitaar in zijn handen en langzaam begon hij akkoorden te leren en vertrokken was hij.
Majeur en mineur, onbegrijpelijke zevens, pijnlijke barrées, afschuwelijke distortions, de pentatonische schaal, mondharmonica ...

Nu zingt Lieven, speelt hij gitaar en knutselt nummers in elkaar met teksten van eigen hand. Zijn medewerkers?
Een rakende stem, een prachtige Taylor, een sensuele klassieke Spaanse, wat mondharmonica's, een ei, ..., en een Loop Station in afwachting van een band.

"Ik beschouw mijn nummers vooral als schilderijen van woorden, ritme, klanken... een gevoel omzetten in muziek. Waar velen vertrekken van een verhaal om over te zingen, vertrek ik van een gevoel en lijken de woorden naar me toe te komen. En nu jeuken mijn vingers om op te treden, te communiceren met de wereld, zodat alles geneest en anderen erdoor genezen, met alles wat ik heb, met heel mijn gevoel, met mijn verleden en mijn toekomst en met iedereen die ik ooit gekend heb en nog zal leren kennen."
* Hoed gaat rond na het concert (richtprijs €11)
more info
claim chair