IKBEN. =
NELIA MAE
16 06 23 - 20.00
foto credits - Hans Stockmans
DOORS - 19.30
CONCERT - 20.00
FEE - free *
Op jonge leeftijd al luisterde Nele naar de roep om iets met muziek te gaan doen.
Aan de plaatselijke muziekschool koos ze voor het instrument gitaar en dat was de start van haar verbinding met muziek en het instrument.

De gitaar bracht haar van de academie naar de kunsthumaniora en later ook naar het conservatorium in Leuven, want deze passie wilde ze graag delen met haar leerlingen.

Doorheen haar muziekstudies merkten haar docenten op dat ze een zeer mooie zangstem heeft, en tijdens de koorweken voelde ze dat ze voluit kon leven wanneer ze zo met haar stem bezig kon zijn.
Hier werd het vuurtje aangewakkerd om zich te verdiepen in haar zangstem via een klassieke opleiding, dit bracht haar in de conservatoria van Maastricht en Mons.

Nele ontdekte dat zingen haar in contact brengt met haar lichaam en emoties; dit zette haar aan om in het proces van zelfontwikkeling te duiken.
Via yoga, sjamanisme en lichaamswerk komt ze steeds meer met zichzelf in contact, met haar kern; en hierin wordt zingen steeds meer haar medicijn.

Na de opleidingen wordt zingen en muziek maken vrijer, het is een expressie van wat er in haar leeft. Hieruit ontstaan liederen, over ‘dingen’ die haar nauw aan het hart liggen.

In de zomer van 2021 volbracht ze een Vision Quest; 4 dagen en 4 nachten ging ze in het bos verbinding maken met haarzelf en de natuur en ging ze bidden voor haar verwanten en de wereld.
Op deze quest kreeg ze de plek toebedeeld die de naam "The storyteller" draagt, dit inspireerde haar om haar muziek in de wereld te brengen.

"The storyteller" is binnenkort digitaal te verkrijgen via bandcamp en vanaf september is het album te verkrijgen op vinylplaat.
Na het concert is er pre-sale van de plaat!
Pretaste?
Breathe (player)
* Hoed gaat rond na het concert (richtprijs €11)
more info
claim chair